Yoga este cel mai vechi sistem de instruire din lume si poate data de acum 5000 de ani, altii o dateaza chiar din vremuri imemoriale

Da,Yoga poate modifica functiile ADN


Yoga promovează sănătatea fizică, scade nivelul de stres, te face mai puțin sensibil la boli cronice, și ajută la îmbunătățirea funcțiilor ADN-ului ?!

Da este adevarat. S-a dovedit științific că practicile mindfulness yoghine pot modifica funcțiile ADN-ului într-un mod pozitiv. Aceste constatari provin din doua studii separate efectuate de cercetatorii de la Universitatea din Calgary, si la Universitatea Harvard.

Chris Kilham, care este consilier pe bază de plante, companiile cosmetice si farmaceutice si un cercetator de la Universitatea din Massachusetts Amherst, a făcut o scufundare adâncă asupra subiectului în acest interviu cu Fox News Health. Kilham afirmă că, "noi nu știm exact cum [schimbarea ADN-ului] se întâmplă, dar noi  știm că se întâmplă."

Studiul a Universitatea Harvard a constatat ca yoga schimbă în mod pozitiv functiile metabolice celulare. Ceea ce înseamnă că îmbunătățește modul în care organismul absoarbe nutrientii, si foloseste aceste substante nutritive pentru a alimenta si sustine corpul tau pe tot parcursul zilei.

Studiul a Harvard University s-a axat pe un grup care să fie antrenat în meditație mindfulness și a folosit un grup de control care nu a practicat nici o forma de mindfulness . "După opt săptămâni, probele de sânge au fost prelevate din ambele grupuri. Grupul meditației au aratat modificari in 2209 de gene, un efect foarte mare anvergură. Modificările genetice observate au inclus 1.275 de cazuri in care gene au fost reglate pozitiv (activitatea lor a crescut), și 934 de cazuri în care genele au fost nebenefice, s-au reglat in sensul scaderii activitatii lor. . Multe dintre modificările genetice determinate de practica yoga a implicat metabolismul celular. Aceasta este capacitatea celulelor de a utiliza mai bine substante nutritive si oxigen, precum și pentru a genera energie.Pentru cei care au practicat metode de yoga s-a ameliorat metabolismului celular, si functia celulelor de ansamblu a devenit mai bună. "

In plus, Universitatea din Calgary, studiul a constatat ca practicile yoghine ajuta la prelungirea vieții. Deci, atunci când luați aceste informații, și adăugați informațiile găsite la Universitatea din Calgary, observați că yoga practic îmbunătățeste metabolismul celular (care scade capacitatea organismului de a se îmbolnăvi sau suferi de probleme degenerative genetice mai târziu), și ajuta, de asemenea,la  extinderea duratei de viață a celulelor ADN-ului.

Kilham explică în interviul său că aceste beneficii, în general vorbind, se aplică doar celor care practică yoga în mod regulat. El spune, la fel ca beneficiile de exercițiilor yoghine,in ceea ce priveste optimizarea ADN-ului scad daca practica este oprita. 

sursa;http://yoganonymous.com/yes-yoga-can-modify-your-dna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu